zdjecia rodzinne

Boczek z grilla faszerowany mięsem mielonym


Składniki:

- Boczek Grillowa Uczta ZM Pekpol
- około pół kilo mięsa mielonego z łopatki
- przyprawy do mięsa mielonego: sól, pieprz, majeranek,
- 3-4 wyciśnięte ząbki czosnku

Wykonanie:

Mięso mielone dokładnie wymieszaj wraz z przyprawami. Uformuj z niego nieduże kulki i owiń je plastrami boczku. Przygotowane nakłuwaj pojedynczo na wykałaczkę, a następnie natłuść szaszłyki w odrobinie oleju. Połóż na średnio rozgrzany ruszt. Piecz przez około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką