zdjecia rodzinne

Makaron „Ryż” z julien


Składniki:

• Międzybrodzki Makaron ryż (z semoliny) – 250 g
• marchewka – 2 sztuki
• seler – 1 sztuka
• por – 1 sztuka
• szczypior – ½ pęczka
• czosnek – 4 ząbki
• natka pietruszki – ½ pęczka
• oliwa z oliwek – 2 łyżki
• sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Warzywa należy obrać, umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Część warzyw lekko podsmażyć na oliwie, dodać pokrojony w plasterki czosnek, Międzybrodzki Makaron ryż i pokrojoną natkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną sosu sojowego i jeszcze przez chwilę podsmażyć. Gotową potrawę wyłożyć na talerze, a obok położyć resztę surowych warzyw i posypać szczypiorkiem. Smacznego!



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


NUPQsgLKcIop , 2018-12-20
JTniYH Your style is so unique compared to other people I ave read stuff from. I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this web site.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem